måndag 14 februari 2011

Peter "Foppa" Forsberg

Peter "Foppa" Forsberg gav beskedet att han slutar.
Direkt kom mediakommentarer och forumkommentarer.
Visst man skulle kunna sitta i en vecka med olika teorier.

* Om Colorado hade vunnit dessa 2 matcher , hade kanske "Foppa" gett sig själv tid att spela sig i form , nu när de förlorade krävdes mer resultat av "Foppa" och vips skulle han bli den "Messias" han för dagen inte är snabbare än blixten.

* Han visste innan att det bara skulle bli två matcher , men han ville att det skulle bli ett värdigt slut , han ville inte sluta efter en träning inför Karjala Cup , utan ville sluta där han visste att fansen stod bakom honom.

Skitsamma , anser jag.

Säger som Lasse Granqvist och Leif Boork i Canal + studion.

- TACK Peter Forsberg.

Han gjorde verkligen detta comeback-försöket för sin kärlek till sporten och för att ge det en sista ärlig chans , detta hyllade fansen och pressen i USA , där de låter hjältar vara hjältar.
I Sverige är dock jargongen annorlunda , Gunnar Gren är ett lysande exempel , denna stora fotbollspelare som gjorde så mycket för svensk fotboll , fick inte ens gå gratis på IFK Göteborgs hemmamatcher , trots att han var en av de stora spelarna genom tiderna.
I Sverige får ingen vara mer än nån annan.
Därför hyllades inte comebacken i diverse forum , utan folk drev med "Foppa"
Glada över att se att en annan människa misslyckades , skäms på er (inte alla dock) men skäms på er , de som sågade och hånade "Foppa"
Han är en hjälte , sådana ska behandlas med värdighet.

återigen , TACK Peter "Foppa" Forsberg , tack för alla underbara ishockeyminnen!

1 kommentar:

  1. Fint och bra skrivet Christian. Här i USA ger man Foppa en klapp i ryggen och önskar lycka till när han vill göra comeback. I Sverige vill man trycka ner och spekulera hit och dit. Hockey kommer aldrig mer vara sig likt utan Foppa.

    SvaraRadera